12-02-08

gasoven gevuld

Zondag hebben we getracht een eerste stook te doen maar we hadden te weinig propaangas in de fles en bleven steken op 800 °C en dat was 160 °C te kort voor een ruwbak. We weten nu al dat de oven heel snel kan opgestookt worden en zeer goed isoleert. In het vervolg ook twee flessen in voorraad hebben zodat we kunnen omwisselen als de ene fles bevriest. Binnenkort komt er dan toch de eerste volwaardige stook aan. Jammer dat onze ovenplaten 60 X 40 cm meten. Nu is er nog veel lege ruimte in de oven. Bij keramik kraft in Aken kan men platen kopen van 60 X 50 cm en 2 cm dik en niet geperforeerd. Dit is interessanter voor deze oven. Je vindt alle producten en prijzen op www.keramik-kraft.degevulde oven ruwbak

22:47 Gepost door Leo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ordelijk zoals je zegt, spijtig van de verloren plaats.
Allenszins, succes met de oven.
Ik kijk uit naar de resultaten.
groetjes.
ludo

Gepost door: ludo | 13-02-08

Gefeliciteerd met uw geslaagde zelfbouw-gasoven !! Hoi, graag wou ik mijn oprechte bewondering uiten voor uw zelfgebouwde gasoven, ik ben ook zo'n 'gek' die vooral alles zelf wil proberen, en er het liefst zo weinig mogelijk vakmensen bijhaalt ! Is het niet om de kosten te drukken, het is vooral voor de kick, de voldoening dat het geeft om alles zoveel mogelijk zélf te 'maken'. Nogmaals, Proficiat ! Het is van mensen zoals u dat iedereen nog wat kan leren ! Vriendelijke groet, Paul.

Gepost door: Paul | 18-04-08

bevriezen Zet de gasfles in een cementkuip met water. Dan bevriest hij niet.

Gepost door: jandebont | 10-09-09

gasoven beste mensen,
Heel toevallig kom ik op jullie website doordat ik iets van keramikkarft zocht.
Hoe gaat het met jullie gasoven? Ik heb er namelijk ook zelf een gebouwd het afgelopen jaar.het is een downdraft met branders aan weerszijden van de schouw.Inhoud 70x70x70 ong.
Ik heb er problemen mee omdart de temp. te snel oploopt door te grote branders en de nog ongebrande stukken direct met de vlam in aanraking lijken te komen.
Ongelijke temp.verdeling iidenk,ik de oorzaak van het kapot springen van de potten.
Mijn vraag aan jullie is: gebruiken jullie bagwalls ? Sorry ik ken er geen nederlandse vertaling van.Graag contact.
Lia Roose

Gepost door: lia roose | 15-02-10

De commentaren zijn gesloten.